Macaroni Maaltijdsalade

IngredientenOp een mooie zomerdag heb ik meestal geen zin om te koken. Ik ben dan ook dol op makkelijke, zomerse recepten die snel klaar zijn.
In mijn schoonfamilie hebben we al heel wat jaren een favoriete macaroni maaltijdsalade. Iedereen heeft het recept en geeft er meestal nog een persoonlijk tintje aan. Deze salade is ideaal om van te voren klaar te maken in de ochtend als het nog koel is. ’s Avonds hoef je dan alleen nog stokbrood erbij te snijden. Of je neemt het mee als je gaat picknicken.

Wat zit er in?

  • 200 g spiraal macaroni
  • zout, peper
  • 5 stengels bleekselderij
  • uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • half bosje peterselie
  • 1 blikje tonijn in water
  • 1 blikje mais (300 g)
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 5 eetlepels yoghurt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 groot bruin stokbrood
  • evt. 1 komkommer

Hoe maak je het klaar?

Macaroni maaltijdsaladeKook de macaroni in water met zout in 12 minuten gaar. Giet af en spoel af met koud water. Laat afkoelen.
Snij de bleekselderij in elleboogjes, kook 3 minuten, giet af en spoel ze af met koud water.
Snipper de ui en de knoflook fijn, hak de peterselie fijn.
Snipper de appel in kleine stukjes.
Tonijn uit laten lekken en met een vork loshalen. Mais uit laten lekken.
Maak een sausje van mosterd, yoghurt, mayonaise, zout en peper.
Schep alle ingrediƫnten door elkaar en giet het sausje erover. Roer door, dek het af en zet de salade minimaal 30 minuten in de koelkast.
Serveer met stokbrood en eventueel nog wat plakjes komkommer.

Geniet van een lange relaxte zomeravond.