Wat is jouw droom?

Ben jij heel tevreden met jouw leven op dit moment?

Dan hoef je niet verder te lezen. Maar voel je al enige tijd dat je iets wilt veranderen, lees dan even door.

 

 

Wat wil je dan veranderen en waarom? En als je iets wilt veranderen ga jij dan ook die stappen zetten om je leven nog een stukje mooier te maken.

Ga jij voor dat waar je heel diep van binnen al heel lang van droomt?  Dat wat jij echt wilt en niet wat anderen van je verwachten. Of heb je al eens een begin gemaakt, ben je weer gestopt en denk je dat komt ooit nog wel eens een keer? Wat heb je nodig om die eerste stap te zetten?

Je hebt maar één leven, maak er jouw mooiste leven van.

Als je iets wilt veranderen in je leven kan dat heel spannend zijn. Of lastig. Je weet soms niet waar je moet beginnen, dus stel je het maar uit. Het komt nog wel een keer.

Kijk eens naar je leven alsof het een puzzel is. Welk stukje ontbreekt nog en hoe kun je ervoor zorgen dat het stukje op de goede plek komt. Of is er in je leven zoveel gebeurd dat jouw puzzelstukjes op een hoop liggen en dat je ze weer in elkaar moet passen?

Wat voor een stukje heb je nog nodig om van jouw puzzel een mooi plaatje te maken? Het plaatje dat bij je past en waar jij gelukkig van wordt. Kom in actie!

Stel jezelf eens de volgende vragen:
  • Waar word ik blij van?
  • Wat vind ik belangrijk?
  • Wil ik op dezelfde manier verder of is er al een tijdje iets dat ik wil veranderen?
  • Wat is dat dan?
  • Waar droom ik van?
  • Wat heb ik altijd al willen doen?

Ooit stelde iemand mij de vraag:’Hoe goed zorg je eigenlijk voor jezelf?’

Ja, goed natuurlijk, was mijn eerste reactie 😊. Ik vond het maar een vreemde vraag. Toch bleef deze vraag door mijn hoofd spoken. Ik kwam er achter dat ik dacht dat ik goed voor mezelf zorgde, maar dit eigenlijk helemaal niet deed. Ik luisterde niet naar mijn lichaam, naar mijn wensen en verlangens. Ik realiseerde me dat het niet goed voor mij was om op deze manier door te gaan. Ik liep mezelf voorbij, kreeg allerlei vage klachten en kwam steeds minder lekker in mijn vel te zitten.

Op dat moment nam ik het besluit om beter voor mezelf te gaan zorgen. Iedere dag maar weer. Dit gaat met vallen en opstaan, maar door iedere dag acties te ondernemen kom ik iedere dag een stapje dichter bij mijn doel. Een vitaal en vooral ontspannen leven. En belangrijk is ook dat ik geleerd heb om te genieten van de stappen die ik zet. Het heeft mij al zoveel goeds gebracht. Want als je goed voor jezelf zorgt, kun je ook goed voor een ander zorgen.

Als ik jou nu eens de vraag stel: ‘Hoe goed zorg jij voor jezelf?’

Kun jij met heel je hart zeggen dat het goed met je gaat of sta jij ook onder aan je eigen prioriteitenlijstje? Gaan anderen bij jou altijd voor?

Dan is het nu tijd voor om goed voor jezelf te zorgen en om je dromen waar te gaan maken.

Dat kan een grote droom zijn, of een kleintje.  Dat is voor iedereen anders. Jij beslist. Het is jouw doel, jouw droom, jouw leven.

Is het afvallen, een fantastische wereldreis maken, eindelijk eens die cursus volgen, beter voor jezelf gaan zorgen. Stel het niet uit, want jij bent belangrijk.

Wat maakt dat je niet vandaag nog begint?

Het is je droom, dit wil je al zo lang. Wachten heeft geen zin. Want waarop wacht je dan? Totdat iemand je het op een presenteerblaadje komt brengen? Dat gaat echt niet gebeuren.
Kom op! Ga het doen en zet vandaag de eerste stap.

Wij willen je helpen.

Op 28 juni geven wij een workshop waar je gedurende de avond steeds een stukje verder komt in je plan om je droomdoel te bereiken. Aan het einde van de avond heb je een compleet stappenplan in handen, zodat je de volgende dag gelijk de eerst stap kunt zetten en de tweede en de derde…

Iets voor jou? Maak de eerste stap en schrijf je hier in. Of kijk hier voor meer informatie.