Over Thema Coaching

Thea & Marjolijn

Wij, Thea en Marjolijn, begeleiden jou naar optimale vitaliteit. Het is onze passie mensen te helpen veerkracht terug vinden zodat ze bruisen, stralen en optimaal genieten van het leven. Hiervoor kijken wij verder dan de basis die nodig is voor een vitaal leven. Gezonde voeding, voldoende slaap, meer bewegen, weinig stress en positief in het leven staan zijn belangrijk voor een vitaal leven.

Een vitale levensstijl krijg je niet zomaar. Vaak is dat erg lastig. Onderliggende normen kunnen het aanpassen van een levensstijl tot een echte uitdaging maken. Bij Thema coaching ga je juist, naast dat je advies krijgt over het aanpassen van jouw levensstijl, aan de slag met deze onderliggende normen en thema’s. Wat is voor jou op dit moment belangrijk in je leven? Wat is jouw thema? We onderzoeken welke belemmeringen je ervaart en welke hindernissen je moet nemen voor je je doel kunt bereiken. Je krijgt inzicht in levensvragen, verlangens, dromen of interne conflicten. Wij reiken je gereedschap aan zodat het je lukt jouw doelen te bereiken.

Thea van Blijdeveen

Thea

Gevolgde Opleidingen

  • Wellness Coach
  • Vital life Coach
  • HBO medische basiskennis

Mijn naam is Thea van Blijdeveen. Ik ben getrouwd en moeder van 3 prachtige kinderen. Mijn interesse in andere mensen is altijd al groot geweest. Wie ben jij, wat doe jij en wat maakt jou zo uniek?
Na jarenlang met kinderen gewerkt te hebben was de tijd rijp om mijn vleugels uit te slaan en om eens te gaan onderzoeken wat ik verder met mijn interesse in mensen kon gaan doen.
Op dat moment kwam ik een artikel tegen van de Academie voor Wellnesscoaching. Daar wilde ik meer van weten en voor ik het wist begon ik met de opleiding.
Wat vond ik het interessant en ook niet onbelangrijk heel erg leuk. Het onderzoeken van wie je bent en waarom je doet wat je doet was voor mij een echte eyeopener. Ik heb vaak ‘aha’ momenten gehad. Ik heb mijzelf goed leren kennen en ben gaan begrijpen waarom ik op een bepaalde manier reageer op situaties of personen. Ook heb ik geleerd goed voor mijzelf te zorgen.
Een belangrijk inzicht was en is dat je soms aan de omstandigheden niets kunt veranderen, maar wel de manier waarop je er tegen aan kijkt.
Omdat er op dat moment in mijn leven een aantal heftige gebeurtenissen speelden werd ik min of meer gedwongen om al het geleerde gelijk in de praktijk toe te passen. Wat was ik blij dat ik op dat moment handvatten had om met deze moeilijke situaties om te gaan.
Al tijdens mijn opleiding merkte ik dat ik het fantastisch vond om mensen te begeleiden bij het vinden van innerlijke rust, fysieke en geestelijke balans en vitaliteit.

Inmiddels heb ik een aantal opleidingen afgerond. Marjolijn en ik hebben besloten datgene wat we nu weten ook aan anderen over te brengen. Het kan je helpen om op een positieve manier tegen het leven aan te kijken, ook al zit het je even niet mee, waardoor je een gelukkiger, meer tevreden mens wordt.
Als je dan ook nog leert zelf de verantwoordelijkheid te nemen om beter voor jezelf te zorgen door gezond te eten en voldoende te ontspannen en bewegen, dan gaat ook voor jou de zon schijnen. Want als jij beter in je vel zit heeft dit niet alleen effect op jou zelf, maar ook op alle mensen om je heen. Dan wordt de wereld vanzelf een stukje mooier. En wie wil dat nu niet!

Marjolijn Neeleman

Marjolijn

Gevolgde opleidingen:

 

  • Wellness Coach
  • Vital life Coach
  • HBO medische basiskennis

Mijn naam is Marjolijn Neeleman, ik ben gediplomeerd Wellness en vitaliteitscoach.
Ik heb een passie voor gezondheid en vitaliteit en alles wat daar invloed op heeft. (voeding, beweging, ontspanning, plezier in je werk, balans tussen werk en privé).
Dit is ook de reden dat ik in 2011 gestart ben met de opleiding Wellnesscoaching aan de academie voor wellnesscoaching. Tijdens deze opleiding heb ik Thea leren kennen en ontstond het idee om samen een praktijk te beginnen.

Er zijn veel mogelijkheden voor mensen om met het aanpassen van hun levensstijl hun gezondheid en vitaliteit en daarmee de kwaliteit van leven te vergroten. Ik wil mensen inzicht geven in deze mogelijkheden zodat ze zelf de verantwoordelijkheid voor hun gezondheid kunnen nemen.
Mensen informeren over een gezonde levensstijl alleen is onvoldoende. De onderliggende normen onderzoeken en aanpakken zodat mensen hun levensstijl blijvend kunnen aanpassen is mijn uiteindelijke doel.