De vakantie is vaak een moment van reflectie. Je hebt tijd om na te denken over hoe dingen lopen. Ben je tevreden of niet? Bij mij lijkt het altijd of ik in de vakantie meer ruimte in mijn hoofd krijg voor nieuwe ideeën. Herken je dat? Ik krijg ook altijd zin om aan nieuwe dingen te beginnen.

Vol ideeën kom ik altijd weer thuis. Sinds een paar maanden heb ik altijd een klein notitie boekje in mijn tas zodat ik de dingen die in me op komen op kan schrijven. Anders weet ik als ik thuis kom helemaal niet meer wat ik ook al weer bedacht had.

Vaak is het zo dat als ik terug ben van vakantie de ideeën ook heel snel weer op de achtergrond raken. Zo jammer want ik blader wel eens terug in mijn boekje en zie dan zulke leuke dingen voorbij komen. Hoe kan het dat ik daar niets mee heb gedaan?

Soms is de tijd er nog niet rijp voor maar heel vaak ontbreekt het gewoon aan een plan om iets ook daadwerkelijk te gaan doen.

Zo heb ik al jaren de wens om Frans te leren. Dit soort dingen komen dan in mij op tijdens een vakantie als ik een gesprek wil voeren met iemand en het niet lukt omdat ik de taal niet spreek.

Twee jaar geleden, na een vakantie op Corsica, hing er een briefje bij de supermarkt: Deelnemers gezocht voor een cursus Frans. Heel slim van de organisator. Waarschijnlijk zijn er meer mensen zoals ik en helpt zo’n briefje om direct je plannen uit te voeren. Bij mij ging het helaas anders. Hoewel ik het heel graag wilde gaf ik toch andere dingen weer voorrang en lukte het me niet om tijd in te plannen voor deze cursus.

Deze vakantie was ik weer in Frankrijk. Wij zaten op een leuke camping met kampeerders uit verschillende landen. Naast ons stonden 4 Franse stellen die samen op vakantie waren. Het was er gezellig en zij hadden veel lol met elkaar. Heel graag had ik een gesprek met ze willen voeren maar ja, met mijn beroerde Frans kwam ik niet veel verder dan Bon jour en oui oui.

Nu was het genoeg. Ik heb tijdens de vakantie nog een mail gestuurd naar de docent Frans en me aangemeld voor de cursus die in september van start gaat. De studieboeken heb ik inmiddels in huis. Door er prioriteit aan te geven hoop ik volgend jaar wel een gesprek in het Frans te kunnen voeren.

Sommige plannen zij zo groot, het doel wat je wilt halen ligt zo ver weg dat je eigenlijk niet weet waar te beginnen. En als je dan eenmaal begonnen bent is het lastig volhouden omdat het doel onbereikbaar lijkt. Hoe ga je dat ooit bereiken?

Thea en ik hebben een passie om vrouwen te helpen meer rust in lijf en hoofd te vinden, meer te ontspannen en goed voor zichzelf te zorgen, zodat ze voldoende energie hebben om die dingen te kunnen doen waar ze blij en gelukkig van worden en waardoor ze weer gaan stralen.

Dromen omzetten in doelen en plannen en deze plannen ook nog eens realiseren hoort wat ons betreft bij een ontspannen en gelukkig leven

Meestal wil je wel maar zijn er altijd andere dingen die eerst moeten. Zo ben je vaak druk voor anderen maar vergeet je jezelf. Wij ervaren zelf ook steeds hoe lastig dit is. Graag willen we met jullie delen op welke manier wij hier mee omgaan. De meest praktische tips hebben we voor jullie verzameld in de workshop creëer het leven van jouw dromen. In 1 avond leren we je hoe je zorgt dat je, naast alles wat je al moet, jouw droom kunt realiseren. Je gaat aan het eind van de avond met een stappenplan de deur uit zodat je direct aan de slag kunt.

Dus wil je nu ook eindelijk eens aan de slag om dat doel waar je al jaren van droomt te realiseren, meld je dan aan voor deze workshop. De workshop is op 20 september bij Belmani in Oosterbeek.

Meer informatie vind je hier